- (+373) 796 87 331
- (+373) 790 35 444
- info@art-design.md
- oleg@art-design.md
Stilul japonez în designul interior
Stilul japonez în designul interior
Formele concise și combinațiile impecabile de culori au determinat popularitatea stilului japonez în designul interior, fiind deosebit de apreciat de locuitorii din Rusia. În ciuda elementelor etnice, acest design interior poate fi considerat o tendință decorativă a stilului minimalist. Respectând principiile de a nu supraîncărca atenția și spațiul, interiorul elimină mobilierul și decorațiunile inutile, accentuând culorile calme.
Paleta de culori principală constă în combinații de nuanțe deschise (tonuri de crem și alb, paleta de bej și lapte). Mobilierul în stil japonez folosește suprafețe netede, fără textură, cu culori deschise, iar bambusul servește drept decor și bază în fabricarea acestuia. Textilele din bumbac sau mătase sunt în tonuri crem sau albe, iar hieroglifele adaugă sens decorativ și contrast.
Prezența spațiului liber este caracteristica principală a designului interior japonez, unde pereții sunt adesea înlocuiți cu pereți despărțitori, iar ușile sunt alese culisante. Dacă este posibil, ferestrele sunt, de asemenea, modificate, ideal ar fi să fie de la tavan până la podea, decorate cu desene în stil grafic similar cu cele de pe pereți despărțitori. Simplitatea este creată cu ajutorul covoarelor din iută sau sisal. Pentru a atenua pereții și textilele deschise, lemnul închis, dar fără o textură puternic exprimată (wenge-ul este ideal, în timp ce lemnul roșu sau ciocolata nu sunt potrivite).
Un dormitor în stil japonez poate fi decorat cu un pat jos, unde dimensiunea saltelei este mai mică decât platforma. Se aleg aparate de iluminat cu abajururi din hârtie sau mătase, care oferă o lumină moale și difuză. Detaliile nu sunt elementele principale, dar un kimono sau un poster cu hieroglife va decora un perete, iar o floare frumoasă într-o simplă vază va fi suficient.
Stilul japonez este adesea preferat de proprietarii de case private care extind direcția interiorului în exterior sau prin intermediul unui grădină de iarnă.
O altă caracteristică a acestui stil în designul interior sunt pereții mobili sau ecranele, cu un cadru de obicei din lemn, iar pătratelele sunt realizate din hârtie de orez sau sticlă. Aceste elemente, aparent decorative, ajută la zonearea spațiului, iar mobilierul funcțional implementează un aspect minimalist fără a sacrifica confortul.
Ce faci dacă nu-ți plac hieroglifele? Ele pot fi înlocuite cu frunze și flori în stil japonez. Podelele pot fi realizate atât din bambus, cât și din paie, rafie sau iută, sisal sau alte materiale vegetale.
Indiferent dacă iubești meditația sau pur și simplu cauți liniște, aspiri la confort în simplitate sau la odihnă departe de agitația orașului - totul poate fi găsit în stilul japonez.
A Comenta