Stilul Loft în designul interior
Stil Loft în designul interior
Există o mulțime de stiluri de design interior, unele cu origini în antica Grecie, altele extrem de moderne și apărute în secolul al XX-lea. Astăzi, să explorăm bazele stilului arhitectural Loft, care a apărut când s-au început a fi transformate spațiile podurilor și industriale în locuințe. Acum, desigur, nu se mai creează apartamente și studiouri într-o fabrică abandonată, dar spațiile de locuit sunt stilizate într-un interior semi-industrial. Un interior avangardist poate fi adaptat atât pentru proprietarul neobișnuit, cât și pentru cafenele sau expoziții, restaurante sau centre culturale.
Născut în America în anii '40, stilul Loft în două decenii nu numai că s-a răspândit de la Manhattan în întreaga lume, atrăgând oameni ai artei cu farmecul său inconfundabil, dar a devenit și foarte popular.
Caracteristica principală a stilului este spațiul deschis, cât mai puține pereți posibil, unde cărămida brută sau țevile nu sunt neapărat defecte, ci mai degrabă avantaje. Liniile sunt clare, culoarea predominantă este albă, decorul este minimalist, iar formele geometrice împart interiorul în zone, folosind nuanțe pastelate și mobilier puțin și original. Materialele și obiectele de artă modernă (o placă de circulație sau un indicator stradal, graffiti sau un afiș vechi, o pictură abstractă) pot fi pur și simplu așezate pe perete. Plasticul se îmbină cu pielea, aluminiul se alătură oțelului, iar arta stradală se așează lângă vazele chinezești - un interior democratic care lasă detaliile la alegerea locuitorilor.
Direcția Loft s-a transformat într-un interior pentru oameni bogați și pentru cei care apreciază viața boemă.