Eleganța clasică întrețesută cu tendințele actuale defineste stilul neoclasic.
Eleganța clasică întrețesută cu tendințele actuale defineste stilul neoclasic.
Aici nu există nimic prea conservator sau extravagant; interiorul nu este prea sofisticat, dar nici simplu.
Alegând clasicul modern al interiorului, obținem confort și intimitate, linii curate și nuanțe neutre care subliniază cu subtilitate planificarea spațiului. Neoclasicul permite îmbinarea tradițiilor cu noutățile, făcând acest stil foarte popular. Inclinația către compromis permite adăugarea elementelor specifice altor stiluri în interior, cu condiția ca acestea să se îmbine armonios cu designul ales.
Paleta de culori reprezintă unul dintre secretele acestui stil. Neoclasicul este caracterizat de nuanțe atenuate, fără loc pentru culori stridente. Paleta de culori nu este deloc săracă; delicatețea nuanțelor crem este urmată de nuante de cacao, culoarea fildesului se transformă într-un ton de lapte prăjit și caucazian, griul cu pete de ciocolată sau cafea reprezintă baza nuanțelor acestui stil. Ornamentele și modelele sunt discrete, ca și cum ar fi pierdut intensitatea sub soare, iar imprimeurile vii și desenele florale sunt interzise.
Dacă nu puteți renunța la culorile vii, folosiți-le într-un minim, dând preferință turcoazului sau coralului, iar modelul ar trebui să fie geometric. Cele mai potrivite locuri pentru aceste culori sunt abajurul lampii de masă sau pernele de pe canapea.
Măiestria curburilor și fermitatea liniilor subliniază soliditatea construcțiilor. Încercați să evitați buclele, deoarece acesta este un stil clasic, chiar dacă este modern.
Podeaua într-un interior de compromis nu joacă un rol principal și poate fi atât din lemn, cât și din piatră, placi sau covor, care se potrivesc perfect acestui stil. Lucrul important pe care nu ar trebui să-l uitați este paleta de culori. Nuanțele podelei ar trebui să se potrivească întregului interior și să fie în tonuri atenuate.
Relieful și textura plăcută la atingere adaugă eleganță, de asemenea, puteți alterna suprafețe lucioase cu cele mate.
Accesoriile într-un interior neoclasic ar trebui să îndeplinească două criterii: un ornament minim și linii clare. De asemenea, este mai bine să încadrați ferestrele cu draperii simple, fără pliuri și ciucuri, sau cu jaluzele sau perdele romane; jaluzelele din bambus sunt, de asemenea, potrivite. Dacă preferați jaluzelele, o notă de lejeritate ar putea fi adăugată cu tulle subțire.
De ce să facem compromis între clasic și modern? În primul rând, pentru a atinge confortul și liniștea în interior. Creați-vă zona de confort, unde totul inspiră liniște și unitate.